Festival
Lördag 30 april

Kom när det passar. Det är gott om plats.

Härlig energi i matsalen och en modig kökschef. Höga ambitioner i köket. Trivsam atmosfär, marknad, konst och musik. Välkommen!
 

at Kungsfestival 

LÖRDAG 30 APRIL KLOCKAN 12-21

Vinagenten Sigva tar över stora baren i Ljusgården med försäljning och kunskap kring viner, champagne, cava, oljor och kryddor. Vinprovningarnas drottning Eva Weckström är tillbaka i estraden, och spelar vidare på guldkantade toner av champagne och saxofon. 

Johan Lidby Vinhandel med Ove Granath som sommelier tar över baren i Klubbrummet med fina priser på stort sortiment av vin och bubbel. 

Hem från gården kommer med grönsaker, ost, ägg och frukt från noga utvalda småskaliga bönder och matproducenter i Italien och Sverige. Bönderna odlar och skördar sina produkter med stor passion och för en hållbar tillvaro. Det erbjuds även La Baratte de Crémier, som är ett underbart smör från Normandie smaksatt med havssalt. 

RESTAURANG  |  SALUHALL  |  MARKNAD  |  MUSIK  

Caseus Deli säljer ostar, oliver och chark från Italien och Frankrike.

Goutera har med sig färsk napolitansk pizzadeg så att vem som helst kan baka söndagspizzan hemma. 

Honung från Arboga 

Rapsolja och must från Värmdö. 

Mjöl från Orga kvarn. 

Carl Fredrik Schildes kungliga kocklag bakar Madeleinekakor, chouquette Marmiton, Sablé Breton, småkakor, det goda filmjölksbrödet, kokar ketchup, marmelad, glass och annat till försäljning över disk.

Musik från estraden i Ljusgården, och mitt i alltet Thorsten Flinck, som delar med sig av konstnärligt arbete - morfintomtar och signerade exemplar av en intim och förtrolig självbiografi.  

Helglunch, häng och middag som vanligt…

Lunch 12-16 

Helglunch med brunschiga varmrätter direkt från spisen, kaffe, juice, drinkar och sötsaker. 

Saluhall 12-17

Försäljning av förstklassiga varor som är hämtade direkt i lantbruket, och presenteras på plats av de främsta partihandlare vi har. 

Middag 17-23

Det bästa i livet får du i gott sällskap.

 

Hela dagen är det live i matsalen - spontan jam och genomtänkt performance. Klockan 12-21 ungefär. at Kungsholmens musikanter bjuds på SteakFrites, vin och dessert. Så blandar vi fredligt kapellet för spel till angenäm styrka och smak. Några hålltider:

12 Christer Bergman / Jonas Grönberg
13 Tuva Palmeklint Trio
15 En Annan Femma
  Thorsten Flinck
17 Erika Larsson jazz
19 Alma Rosendahl / Jonas Grönberg
  Desire Lind & Johannes Frykholm

Husband
Jonas Grönberg piano
Christer Bergman gitarr och sång
Erik Metall bas
Henrik Ekelund trummor